Slapovi na Milpohu

(Waterfalls on Milpoh)

OPIS (Description)

Oba slapova se nahajata v bližini ribogojnice. Za Ruscov slap krenemo 350 metrov po cesti navzdol do konca levega ovinka, od tam pa kakih 30 do 40 metrov do prve hiše, kjer se v njeni bližini nahaja slap. Ruscov slap, ki se nahaja na Milpohu (ali Mlečnem potoku), je visok 15 metrov in se izliva v širši a plitek tolmun. Za Mali slap, ki je visok 4 metre, razdeljen pa je v dve stopnji (nad njim je v koritih še 3-metrski slapič), se je potrebno vrniti nazaj do počivališča pri ribogojnici in kreniti po cesti navzgor 200 metrov.

(The Rusc's waterfall has height of 15 meters. Above the waterfall is the fish farm where water gates can be closed and then waterfall has no water. Little waterfal on Milpoh is 4 meters high.)

DOSTOP (Access)

Na koncu Baške grape, približno 900 metrov po izhodu iz Podbrda, naletimo na levi strani na manjše počivališče nad ribogojnico.

(From Podbrdo go towards Petrovo brdo and after 900 meters there is a small parking space above the local fish farm. From there go downroad 350 meters to aproach Rusc's waterfall and uproad 200 meters to aproach Little waterfall on Milpoh.)

Mali slap na Milpohu (Foto: Boris)

Ruscov slap (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)