Rastočki skok

(Rastočki's jumper)

OPIS (Description)

Rastočki skok je pravzaprav več kot 100 metrov visoko slapišče, ki se začne in konča z dvema izrazitima slapovoma višine okoli 20 metrov vsak. Na sliki sta spodnji in zgornji slap. Oblika kamenine priča, da je pradavnega izvora in je v resnici geološko - arheološko izredno zanimiva.

(This is realy over 100 meters high stream with waterfalls, which begin and end with two large waterfalls heights of 20 meters.)

DOSTOP (Access)

Tudi ta dostop prav gotovo sodi v najlažje med vsemi, ki smo jih navedli na teh straneh. Na začetku Logarske doline najdemo pri kmetiji Juvanija (približno 1 kilometer od "mitnice" na vhodu v dolino) kažipot, ki nas usmeri za Rastočki skok. Do slapov pridemo tako, da gremo od kmetije ob ograji, ki nas po 200 metrih pripelje do gozda ob vznožju hriba, nato zavijemo levo in navzgor ter po slabih 100 metrih hoje po gozdni poti brez težav najdemo začetek poti. Za zgornji del slapišča se moramo dvigniti strmo po desnem bregu.

(From the tollhouse in Logarska dolina valley go approx. 1 kilometer further into the valley. At Juvanija farm house turn left and follow the wooden fence through the meadow. At the forest turn left and upwards. After 100 meters there are the waterfalls. To aproach the upper part go left and steep upwards by right bank.)

Spodnji slap (Foto: Boris)

Zgornji slap (Foto: Boris)


Prejšnja stran (Previous page)