Slap Zagačnik

(Waterfall Zagačnik)

OPIS (Description)

Slap, ki je dobil ime po bližnji kmetiji, je vseskupaj visok 12 metrov. Voda priteče z desne strani, pade v levo, se po naravnem toboganu usmeri spet v desno in na koncu steče po strmi steni (skoraj) naravnost v potok Kneža.

(The waterfall has height of 12 meters. Water comes from right, falls right and through toboggan over the limestone into the river Kneža.)

DOSTOP (Access)

V kraju Bača pri Modreju zavijemo z magistralne ceste Idrija - Tolmin v Baško grapo in po 6 kilometrih prispemo v zaselek Kneža, kjer mimo cerkve (izhodišče!) zavijemo na ožjo asfaltirano cesto, ki se vije ob potoku. Asfalt kmalu preide v makadam in po 4,9 kilometra se tik ob cesti, z leve strani, nahaja slap.

(At Bača pri Modreju (main road Idrija - Tolmin) turn right towards Baška grapa and after 6 kilometers there is the village Kneža. At the church turn left and through the road which follows the river Kneža. Shortly after road becomes macadam road. After 4,9 kilometer(from the church) there is the waterfall on the left side of the road.)

Slap Zagačnik (Foto: Žare)


Prejšnja stran (Previous page)